Witam wszystkich budujących Tymka. Projekt wydał nam się tzn, mojej Miśce i mi na tyle ciekawy że zdecydowaliśmy się go wybudować. Aktualny stan budowy staramy się w mierę możliwości udostępniac na dzienniku budowy założonym na stronie muratora ; http://forum.muratordom.pl/viewtopic.ph ... ight=tymek zapraszam budowniczych Tymka do wymiany doświadczeń
14-07-2007, 21:20
Re: TYMEK
Witam Tymowicze! My tez włsaśnie braliśmy projek domu "Tymek" i już od 4 lipca budujemy nasz prześliczny domek. Jestesmy juz na etapie stawiania sciań nośnych. Nasz Majster ma 7 osobowę ekipę i na własne oczy widać jak szybko stawia nasz dom. W przyszły piątek czy sobotę tzn 20, 21 lipca zakonczymy na sklepieniu (oczywiście strop lany a nie z TERRIVY jak w projekcie) i na tym robimy przerwę na 2 - 3 tygodnie. My tez nanieśliśmy pewne zmiany w projekcie: zwiększyliśmy łazieńkę kosztem spiżarni (pszesuneliśmy ścianę o ok 30cm, zwiększyliśmy ganek wejsciowy o pól metra, zamiast mieczy stawiamy 2 drewnane filary, wstawiamy dwa małe okna w spiżarni i w podeście schodowym zamiast okno dachowe nad schodami i wstawiamy jedno okno dachowe w sypialni nad garażem.
30-07-2007, 12:57
martamm
Witam Państwa my z mężem rowniez zdecydowalismy sie na tymka. Zastanawiamy sie co w nim zmienic? Zmiany chcemy dokonać ale nieznaczne bo cały tymek nam się podoba taki jaki jest. Chcemy podnieść sciany kolankowe, poszerzyc garaż, poszeżyć wejscie do domu (szersze drzwi)i szersze drzwi do salonu. Chętnie posluchamy innych, ktorzy juz buduja tymka i podziela sie z nami swoimi doświadczeniami. pozdrawiamy.
30-07-2007, 13:41
Witaj Marto, to super że zdeczydowaliście się budować tego prześlicznego domku Tymka. zapraszamy na odwiedzania na stronę http://forum.muratordom.pl/viewtopic.ph ... ight=tymek tam można również zdjęcia podczas budowy naszego domku
12-08-2007, 21:23
czesc wam
my tez startujemy z tymkiem we wroclawiu. Mam pytanie: Ile jest potrzebnych bloczkow betonowych na fundamenty i jakie maja miec wymiary. Dostalem jakis smieczny kosztorys w ktorym sa zle podane wymiary bloczkow ( w ofertach hurtowni czegos takiego poprostu nie ma)
20-08-2007, 13:53
Witaj Mariusz, my zurzylusmy bloczki fundametowe 24x38 na fundamet pod dom, pod taras, i pod dwa schody ok 1000 szt.
Witam wszystkich.
Mariusz mozesz podac jakies namiary do siebie - tez jestem z Wrocławia, chcialbym poznac plany innych "mieszkańców" Tymka - ja osobiście zamierzam ruszyć z budową dopiero w przyszłym roku.
08-10-2007, 09:21
Witam wszystkich serdecznie:)Ja z mężem również postanowiliśmy wybudować Tymka. Projekt już mamy, ale zastanawiamy się nad zmianami. Najważniejszą jest wybór między ścianą kolankową a pozostawieniem tego tak, jak mamy w projekcie. Czy ktoś może z Państwa posiada zdjęcia poddasza bez ściany kolankowej? i jakie oczywiście są Wasze wrażenie. Przyznam, że straszmy mamy dylemat. Będę wdzięczna za informacje.
Jestem z Przemyśla. Też bedę budował TYMKA, dodałem tylko piwnicę pod garażem i pomieszczeniem gospodarczym.
30-12-2007, 16:57
WITAM SERDECZNIE WłAśNIE KUPILISMY PROJEKT TYMKA I BWEDZIEMY BUDOWAC W POłUDNIOWEJ CZęśCI kRAKOWA .CZY KTOś Z TEJ OKOLICY MA DOSWIADCZENIA NA TEMAT BUDOWY TEGO DOMKU?MARZE BY GO OBEJRZEC BO MY WPROWADZILIśMY ISTOTNA ZMIANę -CAłE NASZE ZYCIE BEDZIE TOCZYC SIE NA PIETRZE Dół BEDZIE TAKKI"GOSPODARCZY"PRALNIA SIłOWNIA I MóJ GABINETZ SIłOWNIA I PRACOWNIą.MOZE NAM SIE UDA.POZDRAWIAM I CZEKAM NA POSTY.
05-01-2008, 11:23
MY JESTEŚMY ZE ZGIERZA I TEŻ WYBRALIŚMY TEN PROJEKT.NA WIOSNĘ PLANUJEMY RUSZYĆ Z BUDOWĄ.PROSIMY O CENNE RADY. DZIĘKUJEMY
20-01-2008, 10:33
Witam. Kupiliśmy projekt w grudniu. Czekamy na pozwolenie na budowę, ma być już na dniach. Potem tylko kredyt i na wiosnę zaczynamy. Bardzo proszę o kontakt, bylibyśmy bardzo wdzięczni za wszelkie rady.
Pozdrawiamy Tymkowiczów
30-01-2008, 07:48
Witamy wszystkich budujących TYMKA. Czy ktoś buduje lub pobudował taki domek w okolicach Zduńskiej Woli, Sieradza, Łasku lub Łodzi. Chcieli byśmy bardzo zobaczyć jak wygląda w naturze i ewentualnie dowiedzieć się coś o nim. Z góry dziękujemy za odpowiedź.
04-03-2008, 22:21
witam czy ktos mi powie ile kosztuje stan surowy tymka bo odemnie muraz chce 35000 za wyciagniecie murow i strop zna ktos tanszego dolnoslaskie okolice olesnicy pozdrawiam jaro