Witaj! Przeglądasz forum jako gość. Zarejestruj się aby uzyskać pełen dostęp do wszystkich opcji forum.
+ Odpowiedz w tym wątku
Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4
Pokaż wyniki od 46 do 56 z 56

Wątek: Cena budowy "średniego" domu jednorodzinnego

1. Guest

Re: CENA BUDOWY "ŚREDNIEGO" DOMU JEDNORODZINNEGO

Witam wszystkich. Jestem Adrian mam 24 lata i zastanawiam się nad budową domu o pow 120mkw. Mam działkę więc cześć kosztów odpada, jest fajne dojści jeśli chodzi o prą wodę itp. Zastanawiam się czy 200tyś zł wystarczy na stan zamknięty z wykończeniem. Oczywiście budowa prowadzona przez budowlańców z rodziny. Czy jest sens zabierać się za budowę z taką kwotą. Doradźcie bo moim marzeniem od zawsze było mieć swój domek (a nie mieszkanie w bloku jak dotychczas) Liczę na szczere wypowiedzi

2. Guest

hej to jest nas dwoch,nie mam pojecia ile potrzeba mi kasy na domek jedno rodzinny+garaz,moze ktos mi odpowiedziec na to pytanie,dziekuje.

3. Guest

witam. stan surowy zamkniety dom dagmara ok. 200 tys. Pod klucz - z wyposazonymi łazienkami, kafelkami , parkietem - 400 tys.
    budowe zaczalem wiosna 2007. do jesieni byl stan zamkniety. latem 2008 ocieplalem. dom z porothermu 25 i styropian 12 cm.

4. Junior Member domi822 is on a distinguished road

Re: CENA BUDOWY

Witajcie. Wcześniej byłam tu pod Nickiem Domi822 ale nie mogę sie zalogowac wiec załozyłam nowe konto.Tak jak wiecie lub i nie pobudowąłam Wiere jakieś dwa lata temu.Mój domek do tej pory kosztował 150 tys zł.Jest baz żadnych rewelacji.Fundamnety zamiast ław,ściany z bloczka betonowego i pustaka suporexa,kominy i słup ze zwykłej palonej czerwonej cegły,Wykończenie kominów żółtym klinkierem,na dachu zwykła blachodachówka Thyssenkrupp brąz matowy,okna jedno dachowe pozostale w rozsądnej cenie,elektryka wykonana przez męża,tynki cementowo-wapienne,drut,gwoździe,kotwy,papa,lepik,więźba,rur y do kanalizacji i ścieków,brama garażowa i drzwi wejściowe zwykłe.Cena jest bez działki bo ja natomiast dostalismy od mojego teścia.

5. Junior Member klon is on a distinguished road
    czy ktoś budował dom o szkielecie drewnianym?chodzi mi o cene

6. Junior Member szczygiel70 is on a distinguished road
    domi ja uważam że i tak nie wydałaś dużo biorąc pod uwagę fakt że budowaliście chya w najtrudniejszym okresie cenowym czy nie mam racji? POZDRAWIAM

7. Junior Member minkes is on a distinguished road
    Ponad 200 tys wyjdzie na pewno

8. Junior Member dacyl116 is on a distinguished road
    Niekoniecznie, zalezy od tego ile jesteś w stanie zrobić sam

9. Banned misia24 is on a distinguished road
    cena jest uzależniona od tego czy będzie to budowa metodą gospodarczą, czy wszystko będą wykonywać zamówieni fachowcy, ale zgodzę się że będzie to około 200 tysięcy,

-------------------------------------
    Tylko u nas projekty domów bielsko biała dla miłośników piękna
    Ostatnio edytowane przez misia24 ; 13-06-2011 o 13:00

10. Junior Member andrzej p is on a distinguished road

Wink pytanie co do kosztow budowy domu antek wersja bez garazu ok 100m

witam mam pytanie do tych co juz ukonczyli budowe lub do tych co wlasnie buduja dom antek, ile kosztuje stan pod klucz tzn bez mebli. lub naj lepiej ile kosztuja kolejne etapy budowy, mam jakies 120tys bez nie liczac dzialki i zastanawiam sie na ile mi to starczy a na reszte budowy bede musial dobrac kredytu i zastanawia mnie ile hehe pozdrawiam dziekuje za odpowiedzi

11. Junior Member mansell31 is on a distinguished road
    ogolnie to mieszkania tanieja i będa taniec tak więc ja bym sie wstrzymal z budowa

+ Odpowiedz w tym wątku
Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)